Lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä

Idea oman lihan myymisestä suoraan asiakkaille oli mielessä

usean vuoden ajan ja marraskuussa 2014 talon alakertaan

remontoitiin elintarviketilat puotia varten. Ajan kuluessa puodin

valikoima on kasvanut ja tällä hetkellä puodista saa lihan lisäksi

perunaa, hunajaa, kananmunia, ternimaitoa, jauhoja, hiutaleita, suurimoita, valkosipulia yms (valikoima vaihtelee tilanteen mukaan).

Osa jauhoista, hiutaleista ja suurimoista on luomutuotteita (Halmelan luomu). Suosittu erikoisuus on Isontuvan tilan jäätelö, joka on tehty heidän oman tilansa maidosta. Esimerkiksi heidän mansikkajäätelöönsä saadaan maku aidosta lähiseudun mansikasta.

 

Perinteisten lihojen lisäksi puodissa on myynnissä omasta lihasta tehtyä makkaraa ja silloin tällöin myös meetwurstia ja savupaistia.

 

Kaikki tuotteet ovat tuotettu mahdollisimman lähellä ja ostettu suoraan tuottajalta. Linkit ja lisätiedot tuottajista löytyvät sivun alareunasta.

Toimintatapamme

Eläimet kasvavat meillä kylmäpihatoissa joissa käytetään kuivikkeena pahnaa (omilta pelloilta) makuualueella ja turvetta lantakäytävällä. Lantakäytävä puhdistetaan kahdesti viikossa ja uutta pahnaa lisätään vähintään kerran viikossa. Toisen pihaton eläimet pääsevät ulkotarhaan ulkoilemaan myös talvella. Kesäisin eläimet laiduntavat tilan vieressä olevilla pelloilla.

 

Ruokintaan meillä käytetään omilla pelloilla viljeltyä heinää ja rehua. Kasvavat eläimet (nuoret sonnit ja hiehot) saavat lisäksi oman tilan viljaa sekä kotimaista rypsiä. Kaikki eläimet saavat myös kivennäistä tarpeen mukaan. Eläimillä ei käytetä lääkkeitä kuin todellisessa tarpeessa - mikä onneksi on hyvin harvinaista.

 

Siitä, kun eläin lähtee meiltä, kuluu noin neljä viikkoa ennen kuin liha on myynnissä puodissa. Eläimet teurastetaan HKScanin Paimion teurastamossa ja leikkauksen ja raakakypsytyksen hoitaa Kanttura Oy Salossa.

 

Miksi prosessi kestää niin kauan?

 

Lihaa raakakypsytetään vähintään kolme viikkoa, mikä takaa sen että liha on varmasti mureaa kun se päätyy lautaselle.

 

Toimintamme on avointa ja tuotantotilamme eivät ole lukkojen takana piilossa. Poikkea puotiin niin kerromme mielellämme lisää ja lähdemme myös mielellämme esittelemään eläimiä ja vastailemaan kysymyksiin!

 

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen:

puoti@peltoseppala.fi

Ostoksille voi tulla myös aukioloaikojen ulkopuolella. Varmistathan silloin, että joku meistä on paikalla soittamalla etukäteen:

 

0400-878938 (Tiina)

0500-310398 (Anne)

0400-310398 (Ari)

Lataa tästä hinnasto pdf-muodossa:

(Tuotteet voivat vaihdella sesongin mukaan)

Yhteistyössä

Männistön tila, Loppi : perunat, kasvikset (sesongin mukaan)

Isontuvan tila, Karinainen : jäätelö www.isontuvanjaatelo.fi

Ajonpään tila, Pusula : kananmunat https://sites.google.com/site/ajonpaa/

Halmelan luomu, Loppi : suurimot, jauhot https://fi-fi.facebook.com/halmelanluomu/

Lepäisenmaan tila, Karkkila : hunaja, jauhot

Solstrand, Loppi : valkosipuli

Mikko Luukkala, Pusula : hunaja

Myllymaan tila, Vihti : ternimaito

Portaankorvan tila, Loppi : ternimaito http://personal.inet.fi/koti/portaankorva/

 

Lihan leikkaus ja käsittely: Kanttura Oy, Salo http://www.kanttura.com/kanttura-oy

Teurastamo: Paimion Teurastamo Oy, Paimio http://www.paimionteurastamo.fi

Lihan jalostaminen (makkarat yms): West Chark Oy Ab, Pohjankuru

 

 

©2017

Kaikki oikeudet pidätetään